joi, 2 decembrie 2010

Despre sportive

Pe 7 decembrie debutăm la Campionatul European de handbal feminin într-un meci contra Spaniei. Asta-i una.

A doua care vine din handbal este următoarea: Cristina Neagu (22 de ani!) a fost nominalizată, de către Federaţia Internaţională de Handbal, pentru titlul "Handbalista anului 2010".

După cum am mai spus (la bere sau pe blog), dacă privesc în jur, nu pot să nu remarc faptul că, în România, doar femeile fac sport la nivel de elită mondială. Seriozitate, multă muncă şi genetică de lux. P-asta cu genetica mi-a zis-o un specialist.

Fotbalul feminin(!) românesc este mai bine clasat decat cel masculin. La Mondialele de atletism n-am trimis nici măcar un bărbat.

Deoarece bărbaţii au alte repere. Cicalaca cichicea, bere, cazinouri şi pariuri, tot felul de târfe, apucături de ultraş, să ne veselim!

P.S.: Faptul că femeile din România sunt, din punctul de vedere al mentalităţii sportive, cu mult peste bărbaţi, mă face să-mi fie cu atât mai silă de grasele cu pretenţii care abia-şi mişcă cururile diforme şi celulitoase de ici până colo. Împingând discuţia către extrem (aşa, pentru impact), mă gândesc că, atunci când stai între elite, ai putea să laşi dracului deoparte cartofii prăjiţi şi să te chinui să fii măcar decentă.

P.S.2: Cu bărbaţii, treaba-i lămurită. Confundă sportul cu sala de forţă, în condiţiile în care, în Occident, sala tinde să fie privită ca o pregătire suplimentară pentru sportul sau jocul pe care îl practici. Dacă vrei să devii un bun handbalist, treci şi pe la sală, după program, ca să nu te strângă adversarii în braţe şi să-ţi scoată sufletul din tine la semicerc, atunci când ataci. Dar la bărbatul român, dom'le, trebuie să se vadă brandul. Dacă nu se vede, degeaba...

Un comentariu: