luni, 20 decembrie 2010

Dezertaţie

Cristina Neagu este golgheterul Campionatului European de handbal feminin.

Probabil că vă întrebaţi de ce vorbesc atât de des despre sport. Am trei motive. Primul se referă la faptul că cititorii blogului îmi sunt, în general, prieteni sau cunoştinţe şi, cum cin' se-aseamănă, se-adună, avem păreri asemănătoare şi tindem să apreciem aspecte din aceeaşi categorie.

Al doilea motiv se referă la greaţa mea aproape fizică vizavi de fotbal, un joc (în principiu) anost, cu reguli rudimentare, unde te poţi uita 90 de minute din viaţă fără să vezi absolut nimic, dar şi un fenomen social fără fundament în România, care le dă speranţe suporterilor c-o să aibă şi ei o echipă în "primăvara europeană" (în condiţiile în care la handbal, un alt sport de echipă, jucăm finala Ligii Campionilor şi câşigăm medalia de bronz la Campionatul European).

Al treilea motiv este reprezentat de sublinierea faptului că-n România doar femeile fac sport de elită mondială, căci doar cu ele se poate discuta frumos. Bărbaţii din ţara asta, deşi foarte talentaţi, se pliază doar pe stilul comunist de antrenament, iar marile performanţe în sportul masculin au venit doar în perioada în care exista ideea de constrângere şi în care antrenorul putea să le radă trei şuturi în cur la fiecare minge dată în neoane. 

Un comentariu: